REJSE (part 3) – En seng

august 20, 2007 at 8:48 am Skriv en kommentar

Så oprandt dagen endelig for 3. og foreløbigt sidste afsnit i REJSE-føljetonen, og denne gang skal det handle lidt om det, der som oftest optager en temmelig stor del af rejsebudgettet: overnatning.

Hvor finder man NU’et
Information skriver at der faktisk ikke er så stor forskel på at være en rygsækrejsende eller charterturist. Jeg har jo selv tidligere peget på, at man ikke skal foragte en god gammeldags chartertur (slet ikke hvis man kan komme billigt af sted til et helt ok sted – og hvis man bare gerne vil væk er der mange steder der er helt ok), og har dermed afsløret mit sande jeg: jeg er ikke kun en Superreflekteret Rejsende (det synes jeg engang jeg var), der tager ud for at møde kulturer.

Jeg kan faktisk godt lide bare at tage det sådan helt stille og roligt, når jeg rejser. I hverdagen synes vi altid at skulle være 2 skridt foran; vi tænker frem, vi planlægger – eller vi ser tilbage, fortæller hvad vi lavede i går, hvem vi mødte, hvordan vi oplevede dette og hint. Når jeg rejser, ser jeg det som en helt enestående chance for at være til stede i et NU. Ikke vide hvad dag i ugen det er. At være et sted lige nu og her, ikke planlægge hvad jeg skal foretage mig, højst tænke lidt på hvad jeg skal spise eller hvilken bog jeg måske skal læse – hvis jeg altså får lyst.

Det er på en eller anden måde bare nemmere at udleve, hvis det sted jeg er ikke er propfyldt med små-stressede nordeuropæere. Jeg ved ikke hvorfor, sådan er det bare. Så af og til går jagten på Den Fede Overnatning, som indeholder flere af følgende elementer:

– Ingen andre danskere
– Ikke særlig mange andre turister generelt
– Udsigt til vand (man bliver så dejligt rolig indeni)
– Ude-areal som eksempelvis en terasse, balkon eller lignende (også med udsigt til vand)

Sådan gør man
Der var engang, hvor jeg satte en ære i at overnatte så usselt som muligt. Specielt i selskab med Mariann (som jeg sammenlagt har været ude at rejse over 1½ år sammen med) har billigst været bedst. Af højdepunkter kan nævnes: Vi-ringer-til-nogen-i-Venedig-eller-tager-en-bænk, Legetårn på rasteplads nær Kässel og Elefantgrotte (utroligt blødt gulv) i Malaysia. Alt sammen ret uplanlagt.

Jeg er begyndt at synes det er sjovere at planlægge lidt. Især synes Italien at gemme på mange overnatningsmuligheder som bare venter på at blive opdaget. Nu er vejene til Rom jo som alle ved mangfoldige, men jeg har et par favoritmetoder jeg bruger, når jeg synes der er lige lovlig meget frikadeller over charterrejserne.

Man finder en by eller et område. Gerne noget man har fået anbefalet af en ven. Den ven kan som sagt være Lonely Planet. Så googler man byens eller områdets navn sammen med  forskellige varianter af ordet overnatning på det sprog man nu finder mest relevant. Italiensk i Italien er jo eksempelvis ret oplagt. I stedet for at finde hoteller, kan man prøve at finde Affittacamere (privat overnatning), Campeggi + bungalows (hytter på campingplads), eller Agriturismo, som er overnatning på ”gård” med produktion af landbrugsprodukter.

Hvis man søger efter hoteller, ender det oftest med, at de første resultater er søgemaskiner a la hotels.com. Hvis man gerne vil springe dem over (de skal vel også tjene penge, men ikke nødvendigvis mine), finder man et sted man kan lide, googler hotellets navn, sammen med noget der gør det specifikt, eksempelvis byen, og finder hotellets egen side.

Hvis man har mod på at prøve noget lidt mere utraditionelt skulle der være hjælp at hente på Unusualhotelsoftheworld.com hvor man kan sove så skøre steder som i en kran i Holland eller en træhund i USA.

Reklamer

Entry filed under: lykke, Ord, Rejse, Søvn, Verden.

REJSE (part 2) – Volare Fantastisk lækker nyhed

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Ord, ord, ord

Jeg kan virkeligt godt lide ord. Jeg kan lide at skrive dem, sige dem, tænke dem, og ikke mindst at kløve dem. Det gør jeg her.

Ord jeg har skrevet

Mine ord på Twitter

Feeds


%d bloggers like this: